Dobrote domače kuhinje - kulinarika

Če uživate v domači, z ljubeznijo pripravljeni hrani, ste prišli na pravi naslov!

Dobrote domače kuhinje - kulinarika

Sladice s tradicijo in pridihom svežine.

Dobrote domače kuhinje - kulinarika

Divja hrana, ki poživlja telo in duha.

Dobrote domače kuhinje - kulinarika

Malo drugače, trendovsko in novodobno a še vedno domače…

Dobrote domače kuhinje - kulinarika

Z vrta na mizo – 85% samooskrba

Razvajati vas začnemo že ob prihodu 

Za kosilo lahko izbirate med različnimi meniji (tudi vegetarijanskimi, veganskimi, presnimi, dietnimi…), ki so pripravljeni na tradicionalen sezonski način. V Baronovi kuhinji uporabljamo veliko avtohtonih, kultiviranih in divjih rastlin, da je jedilnik zares pester in zanimiv v vsaki sezoni.

Potrebna je predhodna najava, saj je vsa hrana, ki je pridelana doma, dnevno sveže pripravljena.

Poleg kosil lahko izberete tudi Pohorski pisker, ajdove žgance z gobovo juho, v zimskem času pa tudi koline (kislo zelje, pečenica, kašnata klobasa, pečenka, fižol z ocvirki…). Poskrbimo tudi za sladokusce s sladicami (gibanica, jabolčni zavitek, potica…) ter naključne obiskovalce (narezek s suhomesnatimi izdelki in izdelki iz tunke).

BARONOVO SEZONSKO KOSILO - okusi ekološkega in lokalnega okolja

dobrodošlica bio liker in bio zeliščni sok

sezonski dip, domača klobasa, domač kruh in sezonsko bio sadje

goveja juha iz bio govedine Pohorje beef z  domačimi Baronovimi rezanci
sezonska kremna juha iz divjih rastlin

slastna Baronova rebrca ali pečenka polnjena s slivo

hišni piščanec po Pohorsko

 bio govedina Pohorje beef narejena na Baronov način

  bio hišni krompir z Baronogeto

  sirovi štruklji  po receptu babice

ajdova kaša čebelica z gobicami

gratinirani listni ohrovt s čemažem

bučke s komarčkom in bobob na maslu

hišni hren z rdečo peso in malinovim sokom

sestavljena solata z domačega bio vrta          

sirova gibanica z ribezovo omako

 18,00 eura na osebo

BARONOVO SEZONSKO KOSILO - okusi ekološkega in lokalnega okolja

dobrodošlica  bio liker  in bio zeliščni sok

sezonski dip, pohorska bunka in ohrovtov čips

goveja juha iz bio govedine Pohorje beef z  domačimi Baronovimi rezanci

sezonska kremna juha

slastna Baronova rebrca ali pečenka polnjena s slivo

hišni piščanec po Pohorsko

 bio govedina Pohorje beef narejena na Baronov način

  bio hišni krompir z Baronogeto

  sirovi štruklji  po receptu babice

gratinirana zelenjava z divjimi sezonskimi rastlinami

hišni hren z rdečo peso in malinovim sokom

sezonska zelenjava na domačem maslu

sestavljena solata z domačega bio vrta

sirova gibanica z sezonsko sadno omako
  
18,00 eurov na osebo
BARONOVA GOSTIJA - več hodni meni

(več hodni meni)

hišni aperitiv, zeliščni napitek in kruhki z domačo pašteto, divjih rastlin, pohorsko bunko in ohrovtov čips


goveja juha z domačimi rezanci ali palačinkami
sezonska juha (gobova, čemaževa, bučna, koprivna, rmanova…)

govedina Pohorje beef iz juhe

ajdova kaša v družbi s sezonsko zelenjava in kruhov cmok

rdeča pesa s hrenom in malinovim sokom

 sezonska omaka


svinjska pečenka polnjena s slivo
ocvrt hišni piščanec po pohorsko

hišni krompir z Baronogeto
sirov štrukelj po receptu naše babice
sezonsko zelenjavno presenečenje

sestavljena solata iz našega bio vrta

sirova gibanica ali sezonska sladica in zeliščna knajpova kava

25,00 eura na osebo

BARONOV NAREZEK - okusi Pohorja

Pri nas poskrbimo tudi za naključne obiskovalce, postrežemo vam narezek s suhomesnatimi izdelki in izdelki iz tunke.

Ponujamo vam domačo bunko, salame, klobase, meso iz tunke, zaseko, pašteto, mlad kravji sir, sezonski zeliščni namazi, doma vloženo ali svežo zelenjavo, ohrovtov čips in seveda dišeč, v krušni peči pečen kruh.

8,00 eura na osebo

BARONOVE JEDI NA ŽLICO - okusi tradicije

Pohorski pisker

(le za zaključene skupine nad 10 oseb)

Je jed naših starih babic, z malo domišljije in veliko kuharskimi izkušnjami.
Jed vsebuje vsaj eno živilo iz vrste žitaric in eno živilo iz vrste stročnic,
ekološko govedino Pohorje Beef, prekajeno svinjino, veliko različne zelenjave in začimb
ter ostale dodatke: jabolčnik in kisla smetana.
Pripravi se lahko tudi brez-mesni.

6,00 eura na osebo

Ajdovi žganci z gobovo juho

so prava izbira, če želite nekaj preprostega
oboje vam pripravimo na tradicionalen način naših prednikov.

6,00 eura na osebo

Pripravimo vam tudi lahko druge različne jedi na žlico (jota, segedin golaž, kisla juha…).

BARONOVE SLADICE - za sladkosnede

Na naši kmetiji vedno poskrbimo za sladokusce s sladicami.

Baronova gibanica

Štajerska je dežela gibanic. Pohorci svoji različici testene sladice s skutinim nadevom, v pristnem narečju pravimo “GOBANCA”. Naša babica Nada jih je v življenju spekla že preko tisoč. Poleg klasičnega nadeva iz domače skute, kisle smetane, jajc in sladkorja ter nadeva iz orehov, smo si na naši kmetiji omislili še dvoplasten nadev s kombinacijo obeh.

 Kuhane zimske tepke (avtohtona jed)

Posebnost naše kuhinje so kuhane hruške zimske tepke v vinu in medu s sezonsko marmelado.

Sezonske sladice

V Baronovi kuhinji pripravimo tudi razne druge sezonske sladice kot so: Baronova korenčkova pogača, pita iz rabarbare, potice, razni smutiji iz sezonskega sadja…

 

POSLOVNI ZAJTRK pri Baronovih - iz ekoloških in lokalnih sestavin

sveže pohorsko kravje mleko, Baronov čaj

kave (turška, konopljina, knajpova in ajdova) – po želji

zeliščni sok

domač kruh

pohorska bunka, salame in baronova pašteta

kmečki sir in različni namazi

domač jogurt in kosmiči

Baronove marmelade

Pohorski med

Popečene jajčke po naročilu

Buhteljni z domačo marmelado

10,00 eura na osebo

BARONOV CATERING - dobrote s Pohorja pripeljali k vam

Če se radi razvajate doma ali podjetju, bomo dobrote s Pohorja pripeljali k vam. Na vašo željo pripravljamo za vas catering s našimi eko sestavinami. Postrežemo vam kanapeje, narezke, jedi na žlico, domače sladice, ob tem pa vam postrežemo domače vino, žganje, likerje in sokove.

Baronov hladni bife

 obloženi mesni kruhki (pašteta, zaseka, salama, pohorska bunka)

veganski obloženi kruhki (čemaž, drobnjak, ajdov namaz…)

 vegetarijanski obloženi kruhki (čemaž z skuto, domači sir, sezonski namaz)

kislo zelje z bučni oljem

sezonska solata

različna bio zelenjavna , sirna in mesna nabodala

 ohrovtov čips

sezonska sladica

  10,00 eura/osebo

15,00 eura/osebo (so vključeni tudi različni sokovi, čaj in kavica)

Najmanjše možno število oseb: 20

Baronov hladni bife – narezek

meso iz tünke , pohorska bunka,  salama , klobase

domača zaseka  in pašteta

sezonski namaz

domači sir

ohrovtov čips

 sezonska zelenjava

sezonska sladica

  11,00 eura/osebo

Cena: 16,00 eura/osebo (so vključeni tudi različni sokovi, čaj in kavica)

Najmanjše možno število oseb: 20

Baronov topli bife

 POHORSKI PISKER

 Je jed naših starih babic, z malo domišljije in veliko kuharskimi izkušnjami. Jed vsebuje vsaj eno živilo iz vrste žitaric in eno živilo iz vrste stročnic, ekološko govedino Pohorje Beef, prekajeno svinjino, veliko različne zelenjave in začimb ter ostale dodatke: jabolčnik in kisla smetana. Pripravi se lahko tudi brez-mesni.

Sezonska sladica

 9,00 eura/osebo

Cena: 14,00 eura/osebo (so vključeni tudi različni sokovi, čaj in kavica)

Najmanjše možno število oseb: 20

Pripravimo vam tudi lahko druge različne jedi na žlico (jota, segedin golaž…).

Postrežemo vam tudi lahko naše eko likerje, žganja in ekološka vina ekološke kmetije Valentan.

Za mesne priloge še lahko izbirate med: puranjo rulado polnjeno s Pohorsko bunko, Dolinarjeva piščančja rulada polnjena s sezonsko zelenjavo, Štefani pečenka z jajci, različni zrezki…

Kosila se glede na letni čas spreminjajo.

Z vami se dogovorimo, kaj je vam, vašim prijateljem ali poslovnim partnerjem najbolj pri srcu in tako skupaj vnaprej oblikujemo jedilnik po vaši želji.

Večina sestavin v jedilnikih je lastne eko pridelave in predelave (govedina, svinjina, zelenjava, zelišča, sadje, sokovi, kis, vloženi izdelki, omake….), del sestavin pa kupujemo pri lokalnih pridelovalcih: Ekološka kmetija Podgrajšek (eko moke, zdrobi, kaše, olje…), Kmetija Lešnik p.d. Sir (mleko), Kmetija Frešar v preusmeritvi v ekološko kmetovanje (skuta, smetana, siri), Kmetija KOKOT (perutninsko meso), Mlin Pečovnik (moke), Oljarna Kranjc (olja), Vinogradništvo Bračko (vino), Vinogradništvo Greif (vino), Ekološka kmetija Valentan (eko vino, olja, bučna semena, kaše), Pražarna Lovro (Bio žitne kave), Čebelarstvo Bauman in Rojs (eko med).

 

 

Učni ob(r)ed sožitja z naravo – NEDELO

Učni ob(r)ed sožitja z naravo – NEDELO

Mediji o nas - NEDELO Učni ob(r)ed sožitja z naravo. Dobili smo zelo lepo oceno 4, kar predstavlja "za najbolj zahtevne, odlično!" Zakaj obiskati? Tako kot se začne s kosilom, se z njim tudi ne konča. K Baronu se gre zaradi narave, ker je vsepovsod naokrog in ker je...

SVET NA POTI – Kanal A

SVET NA POTI – Kanal A

Mediji o nas - v oddaji SVET na Kanalu A PRI BARONU - PLANICA butična zgodba Vrata idilične pohorske domačije, kjer živijo tri generacije je družina Uranjek odprla pred 25 leti. Že ves čas pridelujejo sveže ekološke surovine in pridne domače roke pripravljajo okusne...