EKO živali

Živali – naše prijateljice

Domače živali 

Pri nas so doma najrazličnejše domače živali – teh se še posebej razveselijo otroci: poni Liza, vietnamski pujsek Molly, muce, kuža Bon, zajčki, kokoške, gosi, race, koze, prašiči, krave s teleti (Pohorje beef).
Vse živali imajo na voljo ogromno površin na prostem, s tem pa otroci dobijo priložnost videti živali v njihovem naravnem okolju.

Pohorje Beef 

Na kmetiji se ukvarjamo z ekološko rejo telet Pohorje Beef. V hlevu imamo 9 krav dojil in okoli 7 telet Pohorje Beef. Pohorje Beef je meso mladih telet, starih od 8 do 10 mesecev, vzrejenih na naravi prijazen, ekološki način na naših prostranih travnatih površinah.

Teleta se v vseh letnih časih gibljejo skupaj z materami po neokrnjeni naravi, sesajo njihovo mleko in se pasejo na travnikih, gnojenih samo z domačimi naravnimi gnojili. Prehranjujejo se le s kakovostno krmo, pridelano na kmetiji.

Vzreja poteka brez umetnih dodatkov, kot so antibiotiki, stimulatorji rasti, hormonski in sintetični dodatki ter gensko spremenjeni organizmi.

Pridelava krme in reja na kmetiji sta pod stalnim strogim nadzorom neodvisnih pooblaščenih organizacij, kar zagotavlja kakovost in varnost mesa. Naravi prijazen, ekološki način vzreje telet zagotavlja, da je meso varno, zdravo, visoke kakovosti, polnega okusa in bogato s hranilnimi snovmi.