Dobrote domače kuhinje - kulinarika

Če uživate v domači, z ljubeznijo pripravljeni hrani, ste prišli na pravi naslov!

Razvajati vas začnemo že ob prihodu 

Za kosilo pa lahko izbirate med različnimi meniji (tudi vegetarijanskimi, veganskimi, presnimi, dietnimi…), ki so pripravljeni na tradicionalen sezonski način. Potrebna je predhodna najava, saj je vsa hrana, ki je pridelana doma, dnevno sveže pripravljena.

Poleg kosil lahko izberete tudi Pohorski pisker, ajdove žgance z gobovo juho, v zimskem času pa tudi koline (kislo zelje, pečenica, kašnata klobasa, pečenka, fižol z ocvirki…). Poskrbimo tudi za sladokusce s sladicami (gibanica, jabolčni zavitek, potica…) ter naključne obiskovalce (narezek s suhomesnatimi izdelki in izdelki iz tunke).

Baronov CATERING

Če se radi razvajate doma, bomo dobrote s Pohorja pripeljali k vam. Na vašo željo pripravljamo za vas catering s našimi eko sestavinami. Postrežemo vam kanapeje, narezke, jedi na žlico, domače sladice, ob tem pa vam postrežemo domače vino, žganje, likerje in sokove.

Baronova sezonsko kosilo

dobrodošlica z bio zeliščnim ali sadnim likerjem ali zeliščni napitek

kruhki z domačo Baronovo pašteto, zaseko in pohorsko bunko, namaz iz divjih rastlin in bučni čips s poprom

goveja juha iz bio govedine Pohorje beef z  domačimi Baronovimi rezanci
sezonska bučna kremna juha z bio bučnim oljem

svinjska pečenka s suho slivo ali slastna rebrca

hišni piščanec po Pohorsko

bio govedina Pohorje beef narejena na Baronov način

bio hišni krompir z Baronogeto

sirovi štruklji  po receptu babice

avtohtono masleno kolerabo pripravljena na Baronov način

polnjena hokaido bučka z sezonsko zelenjavo- vitalček meseca

popečena sezonska zelenjava z domačo kislo smetano

hišni hren z rdečo peso in malinovim sokom

sestavljena solata z domačega bio vrta          

sirova gibanica in  kuhana hruška dolgorepka z jurkino omako

 17,00 eura na osebo

Baronova Gostija

(sestavljena iz petih hodov za zaključene skupine ) 
 

hišni aperitiv, zeliščni napitek in kruhki z domačo pašteto, divjih rastlin, pohorsko bunko in ohrovtov čips


goveja juha z domačimi rezanci ali palačinkami
sezonska juha (gobova, čemaževa, bučna, koprivna, rmanova…)

telečja popečena rebrca Pohorje beef
goveja omaka z rdečim vinom
kremna polenta iz pirinega zdrob

čebulna marmelada z jurko


svinjska pečenka polnjena s slivo
ocvrt hišni piščanec po pohorsko
hišni krompir z Baronogeto
sirov štrukelj po receptu naše babice
sezonsko zelenjavno presenečenje

rdeča pesa s hrenom in malinovim sokom
sestavljena solata iz našega bio vrta

sirova gibanica ali hišna bučna pogača in  zeliščna knajpova kava

25,00 eura na osebo

 Pohorski pisker

(le za zaključene skupine nad 10 oseb)

Je jed naših starih babic, z malo domišljije in veliko kuharskimi izkušnjami.
Jed vsebuje vsaj eno živilo iz vrste žitaric in eno živilo iz vrste stročnic,
ekološko govedino Pohorje Beef, prekajeno svinjino, veliko različne zelenjave in začimb
ter ostale dodatke: jabolčnik in kisla smetana.
Pripravi se lahko tudi brez-mesni.

6,00 eura na osebo

Domače koline

(v zimskem času)

hišni aperitiv, kruhki z domačo pašteto, krpačo iz črne redkve in ohrovtov čips

juha iz hrtiš in sezonska kremna juha
pečenica
kašnata klobasa iz avtohtone ajdove kaše čebelica
svinjska pečenka ali rebrca
pražen krompir
kislo zelje ali kisla repa
fižol z ocvirki

pečena jabolka mošancelj

polnjena pečena repa

sirova gibanica in hruške zimske tepke kuhane v vinu in medu polite s čokolado

16,00 eura na osebo

Ajdovi žganci z gobovo juho

so prava izbira, če želite nekaj preprostega
oboje vam pripravimo na tradicionalen način naših prednikov.

6,00 eura na osebo

Baronov narezek

pri nas poskrbimo tudi za naključne obiskovalce, postrežemo vam narezek s suhomesnatimi izdelki in izdelki iz tunke.

Ponujamo vam domačo bunko, salame, klobase, meso iz tunke, zaseko, pašteto, mlad kravji sir, sezonski zeliščni namaz, doma vloženo ali svežo zelenjavo, ohrovtov čips in seveda dišeč, v krušni peči pečen kruh.

8,00 eura na osebo

Za mesne priloge še lahko izbirate med: puranjo rulado polnjeno s Pohorsko bunko, Dolinarjeva piščančja rulada polnjena s sezonsko zelenjavo, Štefani pečenka z jajci, različni zrezki…

Kosila se glede na letni čas spreminjajo.

Z vami se dogovorimo, kaj je vam, vašim prijateljem ali poslovnim partnerjem najbolj pri srcu in tako skupaj vnaprej oblikujemo jedilnik po vaši želji.

Večina sestavin v jedilnikih je lastne eko pridelave in predelave, del sestavin pa kupujemo pri lokalnih pridelovalcih: Ekološka kmetija Podgrajšek (eko moke, zdrobi, kaše, olje…), Kmetija Lešnik p.d. Sir (mleko), Sirarna Čuš (skuta, smetana, siri), Kmetija KOKOT (perutninsko meso), Mlin Pečovnik (moke), Oljarna Fram (olja), Vinogradništvo Bračko (vino), Vinogradništvo Greif (vino), Ekološka kmetija Valentan (eko vino, olja, bučna semena), Pražarna Lovro (Bio žitne kave), Čebelarstvo Bauman in Rojs (eko med).

 

 

logotipi