Gostinski prostori

Lepo kot v slikanici

Notranji gostinski prostori

Gostinske prostore (2 sobi za 60 gostov) imamo pri Baronovih opremljene v stilu, ki poudarja naš ekološki način življenja. Pri opremljanju smo sledili tradiciji gradbeništva in opremljanja v tem bivalnem prostoru – vsi ometi v gostinskih prostorih so naravni (pesek in apno), oprema prostorov je narejena predvsem iz starega lesa (uporabili smo star les, ki je prej dolgo služil v starih hlevih), uporabili smo tudi nekaj slame. Ves les je zaščiten samo z naravnimi olji (laneno in tungovo).  Babica je skrbno  kvačkala  čudovite zavese in prtičke, pridne roke dedka in soseda pa so spletle košarice, v katerih rastejo sobne rože.

Tudi kamen in opeka,  ki smo ju pri obnovi našli v zidovih, so sedaj očiščeni in pričajo o nastajanju zgodbe domačije. Na kamnu so vidni tudi sledovi požiga hiše med 2. Svetovno vojno.

Za goste smo obnovili tudi obe sobi – Kmečko sobo v starem kmečkem stilu  in Baronovo sobo, ki je bolj elegantna.

V vseh prostorih se pojavlja tudi star etnološki simbol slovenskih kmetij – rozeta  (na ročno izdelanih glinenih lučkah, zavesah, stolih, … ).

Zunanji gostinski prostori 

Ko toplo sonce ogreje naše hribe, pa je najlepše zunaj, na mehki travi, med dišečim cvetjem, kjer se lahko okrepča kar okoli 60 obiskovalcev.