Znamenitosti v okolici

Vse v bližini kmetije

Znamenitosti v okolici 

V vasi Planica si lahko ogledate več zanimivih zgradb in naravnih zanimivosti. Cerkev svetega križa iz leta 1545, ki stoji na ravnici s čudovitim razgledom. Tišina okolice prevzame vsakogar. Oddaljena je 2km oziroma 20 minut hoje. Tam si resnično lahko odpočijete duha in telo.

V bližini cerkve se nahajata Potnikova smreka in Vešnerjeva podzemna jama. Smreka je posebna zato, ker pod njenimi koreninami teče potok. Od nas je oddaljena 2 km.

Vešnarjeva podzemna jama je globel, ki še ni raziskana in tako našim jamarjem v bližnji prihodnosti ponuja novo raziskovanje pohorskega podzemnega sveta. Od naše domačije je oddaljena cca. 2,5 km.

Zanimiva je tudi 3,5 km oddaljena Vešnarjeva hiša – pohorska kmečka hiša z zbirko kmečkega orodja, črno kuhinjo, staro krušno pečjo,… Ogledate si jo lahko ob sobotah in nedeljah, čez teden po dogovoru.

V bližnji okolici si lahko ogledate Framski potok, cerkev svete Ane v Framu, plemiške nagrobnike, razvaline framskega gradu, kapelo svete Neže, Sagadinovo žago, oljarno Fram, grad Rače, enološko zbirko v gradu Rače, krajinski park Rački ribnik-Požeg, zasebni botanični vrst TAL 2000 v Gorici in botanični vrt v Pivoli.

Pri Baronu

Pri Baronu

Cerkev Svetega Križa

Cerkev Svetega Križa

Vešnerjeva jama

Vešnerjeva jama

Potnikova smreka

Potnikova smreka

Vešnerjeva domačija

Vešnerjeva domačija