Programi za odrasle na kmetiji

Aktivna doživetja na kmetiji 

Živali – krave, prašiči, kokoši in ovce – imajo na ekoloških kmetijah dovolj prostora in uživajo krmo, ki ustreza njihovim potrebam. Ekološki kmetje vlagajo veliko truda tudi v to, da rastline rastejo krepko in zdravo, pri čemer si pomagajo le s stvarmi, ki so na voljo na kmetiji, kot so: tla, voda in hlevski gnoj.

Ekološka kmetija je kraj, kjer ljudje živijo v sožitju z rastlinami in živalmi, ob tem pa pridelujejo okusno hrano in pijačo za nas in naše družine.

Na naši kmetiji smo se odločili, da odpremo vrata za vse vrtce, šole in druge obiskovalce, ki želijo spoznati kako gospodariti na naravi prijazen način, ne da bi ob tem trpelo okolje in narava. Menimo, da je ekološka kmetija najboljša učilnica, kjer se otroci prek vida, sluha, dotika, okusa, vonja in sodelovanja naučijo, kako se prideluje hrana, ki je naravi in živalim prijazna.

Programi in ogledi niso samo za otroke, tudi odrasli so vabljeni

Še posebej priporočamo oglede družinam z otroki. Na naši kmetiji so doma najrazličnejše živali. Poleg krav so tukaj še zajčki, pes Mačo, mucek Muri, poni Liza, ovčka Belčica, jež, kokoši, račke, goske, purani, krško poljski prašiči in celo vietnamski prašički Pika in Molly.

Druge organizirane aktivnosti 

otroški rojstni dnevi, kostanjev piknik za vrtce, šole in družine, zaključki in zaključni izleti, ogled bližnje okolice, razni dogodki…

Dogodki na kmetiji 

Na kmetiji sezonsko pripravljamo razne izobraževalne, kulturne, kulinarične, vinske dneve za vse obiskovalce. Aktualni dogodki so vedno objavljeni na prvi strani naše strani v rubriki aktualno. Glavni dogodki, ki se vsako leto odvijajo so sledeči:

  • KUL & KUL & VIN EKO VEČER- kulinarični, kulturni, vinski eko večer (februar)
  • ČEMAŽEVA NEDELJA (marec ali april)
  • PRVI MAJ NA POHORJU (maj)
  • DAN ODPRTIH VRAT (avgust)
  • KRATKA POT DO EKO DOBROT (september)

KJE SE NAHAJAMO?

Telefon: +386 (0)2 60 14 451 Telefon: +386 (0)51 317 104 E-pošta: info@pribaronu.si