Splošni pogoji

ornament3

Nakupovanje v Spletni trgovini Ekološke kmetije Uranjek je enostavno in varno. Varno vas bomo vodili preko vseh korakov nakupa, poleg tega pa vam bomo na vsakem koraku nudili preglednost podatkov. V primeru, da pri nakupu naletite na kakršne koli težave, smo vam za pomoč na voljo na telefonski številki 051 317 104 (Boris Uranjek) ali na elektronskem naslovu info@pribaronu.si Preberite si več o:

  • korakih v nakupu
  • plačilnih metodah
  • vračilu izdelka
  • dobavnih rokih in dostavi
  • cene in ddv
  • varnosti

 

Navodila za nakupovanje

  1. Izberite izdelek in ga s klikom na gumb “V košarico” dodate v košarico.
  2. V košarici si lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek. Če želite dodati nove izdelke v košarico, kliknite na gumb »Nakupovanje«. Izdelki, ki ste jih že dodali v vašo nakupovalno košarico, bodo tam ostali, dokler naročilo ne bo dokončano oziroma izdelkov ne boste odstranili iz košarice. V vsakem trenutku se lahko vrnete na nakupovanje in dodajate nove izdelke, pri čemer bodo že dodani izdelki ostali v košarici.
  3. Preglejte izdelke v vaši nakupovalni košarici, ki jih želite naročiti. Izdelke iz košarice lahko tudi odstranite ali spremenite njihovo količino.
  4. Ko imate v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na gumb »Naprej«. Sledila bo prijava oziroma registracija v sistem Spletne trgovine Ekološke kmetije kmetije Uranjek. Če ste v Spletni trgovini Ekološke kmetije Uranjek že kdaj nakupovali ter ste registrirani, se v sistem prijavite z elektronskim naslovom in geslom. V kolikor v Spletni trgovini Ekološke kmetije Uranjek še niste nakupovali, torej niste registrirani, bo registracija avtomatsko izvedena ob vašem prvem opravljenem nakupu. Vsi podatki o registraciji in dostopu bodo poslani na vaš elektronski naslov.
  5. V naslednjem koraku »Vnos podatkov« bo sledil vpis/pregled podatkov za dostavo in izbira načina plačila. Obstoječi uporabniki na tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke, izberite plačilo… Novi uporabniki vpišite vse zahtevane kontaktne podatke, prav tako izberite način plačila.
  6. Sledi pregled in potrditev naročila. Prosimo, da preverite vpisane podatke in naročilo. Če ste lastnik promocijske kode, jo tukaj vpišite in si zagotovite popust. Če se z vpisanimi podatki strinjate, potrdite in oddajte naročilo s klikom na gumb »Potrdite naročilo«.
  7. Vaše naročilo bo oddano, na elektronski naslov boste dobili sporočilo o uspešni oddaji naročila. Nadaljnji koraki so odvisni od izbranega načina plačila: Plačilo po povzetju: ko bo predstavnik Ekološke kmetije Uranjek potrdil in obdelal vaše naročilo, bo blago odposlano na vaš dostavni naslov. V primeru, da gre za osebno dostavo vas bo pred dostavo poklical dostavljalec in sporočil predvideni čas dostave. Plačilo bo izvedeno ob samem prevzemu, in sicer v gotovini. Plačilo po predračunu: ob potrditvi naročila vam bomo na elektronski naslov poslali predračun. Po poravnanem predračunu in potrjenem naročilu bo blago odposlano. V primeru, da gre za osebno dostavo vas bo pred dostavo poklical dostavljalec in sporočil predvideni čas dostave.
  8. Prejeli boste e-sporočilo, ki bo potrdilo vaše naročilo. O vseh korakih in statusih vašega naročila boste obveščeni na elektronski naslov, vse podatke pa lahko pregledujete in spreminjate tudi v zavihku Moj profil.

 

Plačilne metode

  1. Plačilo po predračunu: če ste se odločili za plačilo po predračunu, vam bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo.
  2. Plačilo po povzetju: plačilo po povzetju je primerno, če želite plačilo ob prevzemu naročenega blaga. Ker je pri plačilu ob prevzemu možno le plačilo z gotovino, morate biti, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni.

 


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik Ekološke kmetije Uranjek nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči ponudniku ali osebi, ki jo ponudnik pooblasti za prevzem blaga, nemudoma ali najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu, razen če ponudnik ponudi, da sam prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.


 

Varen nakup

Vsi izdelki v prodaji v Spletni trgovini Ekološke kmetije Uranjek imajo določen rok trajanja.


 

Dobavni rok in dostava

Spletna trgovina Ekološke kmetije Uranjek želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo brezplačno na vaš naslov na območju Maribora. Za določitev točne ure dostave vas bo predhodno poklical predstavnik Ekološke kmetije Uranjek. Za ostala naročila znašajo stroški dostave v skladu z cenikom Pošte Slovenije.


 

Dostava poteka vse dni v letu.

Dobavni rok, če je izdelek oz. pridelek na zalogi, je največ pet dni od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje. V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga. Blago lahko prevzamete tudi osebno v naši trgovinici na Ekološki kmetiji Uranjek, Planica 6, 2313 Fram od petka do nedelje med 15.00 in 18.00.


 

CENE IN DDV

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Cene so zagotovljene na dan naročila in se lahko dnevno spremenijo. Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko Spletne trgovine ekološke kmetije Uranjek. Popusti v spletni trgovini se ne seštevajo.


 

Varnost

Med vašim nakupovanjem zagotavljamo varnost vaših osebnih podatkov in varen postopek nakupa z zaščito pred zlorabami. Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil. Kot kupec ste odgovorni za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesel. Kot kupec jamčite za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov.

 


 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.