0 Items

Naša kmetija je sodelovala v projektu PalaeoDiversiStyria obujanje zgodovinskih jedi  iz neolitske, železne, keltske, rimske, zgodnjesrednjeveške in pozne dobe oz. veka. Smo tudi prvi ponudnik zgodovinskih jedi pod blagovna znamko HERITERRA. Zgodovinske jedi temeljijo na lokalni arheološki dediščini. Tako v naši Baronovi kuhinji  diši po:

  • pribaronu

Eliksir življenja (sladko začinjeno vino)

Solate iz okisane repe in redkve

Mladi sir pečen na lovorjevem listu

Govedina kuhana v vinu

Lukanijske klobasice z bezgovimi jagodami

Začinjena pšenična polenta s kozjim mladim sirom

Pečeno korenje z materino dušico in medom

Jabolčni cvrtnjak z orehi in jurkino omako

Kuhane hruške sladkane z medom in prelite z omako iz ribeza

Žitna kava z želodom

Za zaključene skupine po predhodnem naročilu vam pripravimo zgodovinski meni.

Cena pet hodnega menija znaša

25,00 eura  na osebo